روزبهروز به محبوبیت مانیتور های ۴K افزوده میشود و این محصولات سروصدای بیشتری به راه میاندازند؛ با توجه به اینکه قیمت مانیتور های ۴K رو به کاهش است، آیا خرید چنین مانیتورهایی برای کاربرانی که از کامپیوتر خود عمدتا برای کارهای معمولی مانند وبگردی، کارهای اداری و موارد مشابه استفاده میکنند، منطقی خواهد بود؟
یک مانیتور ۴K چه امکاناتی به ارمغان میآورد؟
به زبان ساده، عبارت ۴K به جهش رزولوشن نمایشگر اشاره دارد که مثلا در مقایسه با Full HD یا ۱۰۸۰p جذابیت بیشتری ارائه میکند. در حالی که محتوای Full HD از لحاظ اندازه برابر با ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است، ۴K چهار برابر پیکسل را معادل ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ ارائه میکند.
۴ برابر پیکسل به معنای ۴ برابر شدن فضا است بنابراین اولین مزیت مهم ۴K نسبت به نمایشگر Full HD موضوع فضا محسوب میشود. به همین خاطر برای پنجرهها، تبها، برنامهها و دیگر موارد کامپیوتر به فضای بیشتری دسترسی پیدا میکنید. با این حال، در این بین نباید موضوع مقیاسگذاری نمایشگر یا Display Scaling را از قلم بیندازیم.
مانیتور های ۴K در اندازههای متنوعی روانهی بازار میشوند ولی معمولا مانیتورهای ۲۴ و ۲۷ و ۳۲ اینچی اکثریت را تشکیل میدهند. تمام آنها، تعداد برابر پیکسلها را نمایش میدهند. تفاوت بزرگ آنها موضوع تراکم پیکسل است که با واحد پیکسل در اینچ (DPI) اندازهگیری میشود.
رزولوشن ۴K در ابعاد ۲۴ اینچ تفاوت زیادی با ۴K ابعاد ۳۲ اینچی یا بزرگتر دارد. بدون مقیاسگذاری نمایشگر، پنلهای بزرگتر تراکم پیکسل پایینتری دارند ولی از طرفی احتمالا میتوانند تجربه کاربری مفیدتری را ارائه دهند. اما هرچقدر تراکم پیکسل هم بیشتر باشد، با چشمهای غیرمسلح سختتر میتوان تکتک پیکسلها را تشخیص داد و این موضوع منجر به نمایش تصاویر شفاف و دلپذیری میشود.
Scaling (مقیاسگذاری) مانیتور در کامپیوترهای ویندوزی و مک
کامپیوترهای ویندوزی و مبتنی بر macOS برای حل چالش مربوط به رزولوشن ۴K در پنلهای کوچک، از راهکار Scaling استفاده میکنند. در سیستمعامل macOS با مراجعه به بخش System Preferences > Display میتوانید یک اسلایدر برای این موضوع مشاهده کنید. در ویندوز هم در قسمت Settings > System > Display میتوانید گزینه Scale and Layout را تغییر دهید.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد وزمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.
درسته!